Kikiriki maslac i pretzel karamela

Kikiriki maslac i pretzel karamela

Trenutno radim na projektu nad kojim sam izuzetno uzbuđena, ali mi oduzima puno vremena, pa trenutno prolazim kroz svoju arhivu kako bih pronašla recepte koje bih mogao podijeliti s vama, vežu vas dok projekt ne bude gotov.

Dok sam tražila recepte, sjetila sam se tog priloga koji nikad nisam dijelila. Prvotno je bio uključen u visinu posla zbog velikog djela koje sam želio raditi oko čokolade koja na kraju nije dobila zeleno svjetlo i nažalost sam zaboravio na to. Nažalost jer gledanje slika podsjetilo me koliko je ovo jelo divno. Zato uživajte, napokon!

Slatko i slano nije neuobičajeno ovih dana, to je za očekivati. Sada svi općenito razumijemo da baš poput slatke hrane slatke stvari trebaju začinjavanje, a uz sastojke poput čokolade i karamele ponekad malo soli može pomoći pojačavanju i istakanju okusa dok uravnotežuje slatkoću. Ovaj jednostavni kolač uzima tu ideju i bira je do jedanaest. Kora koristi jednostavnu bazu u obliku keksa, mislite na vrstu baze koju želite napraviti za kolač sira. Razlika je, međutim, u jajetu. Obožavam teksturu biskvitnih podloga, ali nađite ih malo prefinjeno kada želite lijepe uredne kriške, one su samo dvije mrvice. Dodatak bjelanjaka pomaže da se smjesa sjedini i olakšava rad s njom. Kikiriki maslac i čokolada klasični su kombo i svi koji su ikad otvorili šalicu šalica kikirikijevog maslaca znat će, u tome opasno. Ganaš koji se koristi u ovom kolaču napravljen je od mješavine tamnih i mliječnih čokolada, mlijeka za kremastu slatkoću koja divno ide uz maslac od kikirikija, ali tamna čokolada sprečava da kolač bude previše sladak.

Kikiriki maslac i pretzel karamela 2

Za 12 osoba

Baza keksa od kikirikija Pretzel
50g slanih kikirikija
100g slanih pereca
75g probavnih keksa (ili graham krekera)
100g nezaslađenog maslaca, rastopljenog
1 žlica svijetlo smeđeg šećera
1 velika jajašca

Karamela od maslaca od kikirikija
225g šećera od kotača
180ml dvostruka krema
20g nezaslađenog maslaca
1/2 žličice soli
2 gnječene žlice glatkog maslaca od kikirikija

Ganache Topping
140 g tamne čokolade, 65% -75% kakao-krute tvari, sitno nasjeckane
140 g mliječne čokolade, 40% -50% kakao krutih tvari, sitno sjeckani
20g nezaslađenog maslaca
Dvostruka krema od 150ml

NASTAVLJA SE USKORO ...